Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie z czerwonym i białym buraczkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Przepis przysłała Teresa Skotnicka z Gozdowa
Płaty śledziowe umyj, namocz w wodzie. Pokrój w kostkę, skrop oliwą. Buraczki obierz, pokrój w kostkę, włóż do oddzielnych misek.
Czerwonego buraczka skrop oliwą i sokiem z cytryny, oprósz cukrem, solą i pieprzem. Bazylię i cebulę posiekaj, dodaj do białego buraczka, skrop sokiem z cytryny i oliwą, posyp cukrem, solą i pieprzem, wymieszaj.
W wysokich forem kach ułóż buraczka czerwonego, śledzia i białego buraczka. Foremki zdejmij, piramidki skrop oliwą.Źródło: Chwila dla Ciebie