Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ślimaczki drożdżowe z jagodami w lukrze"
Zapraszam dzisiaj na 3-składnikowy deser z pierników, bananów i śmietany, któ...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 2362
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 363
Zapraszam dzisiaj na 3-składnikowy deser z pierników, bananów i śmietany, któ...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 2362
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 363
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami, cukrem, mlekiem i olejem. Wbij jajko i zagnieć ciasto. Odstaw je w ciepłe miejsce na 30-40 minut. Jagody oraz poziomki opłucz, osącz. Owoce rozgnieć widelcem. Wymieszaj z cukrem waniliowym i z okruszkami ciastek.
Kiedy ciasto podwoi objętość, ponownie je zagnieć. Podziel na 2 porcje. Każdą rozwałkuj na kwadrat (34 x 34 cm). Placki posmaruj owocowym nadzieniem. zwiń. Rulony pokrój w grube plasterki. Ustaw je w formie wyłożonej pergaminem. Piecz 35 minut w 175°C. Oblej lukrem. Udekoruj.Źródło: Naj