Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ślimakowy labirynt z wiśniami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Składniki
Wiśnie umyj, usuń ogonki, wydryluj pestki. Wymieszaj je z cukrem i mąką. Ostrożnie rozwiń ciasto, pokrój je wszerz na paski szerokości 7 centymetrów. Na każdy pasek wyłóż owoce, dokładnie zlep brzegi ciasta.
Formę do tarty posmaruj masłem i obsyp bułką tartą (lub startą, czerstwą chałką). Układaj w niej rurki dookoła siebie. Zacznij od środka, aby utworzył się ślimak. Roztrzep jajko, wymieszaj je z mlekiem i posmaruj nim rurki. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C. Gorące posyp przesianym cukrem pudrem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień