Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwki pod kruszonką"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 232
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35023
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 190
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 232
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35023
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 190
Składniki
Odsyp garść mąki, resztę wysyp na stolnicę. Dodaj cukier, wanilię i zimne masło, posiekaj. Wyrób ciasto, uformuj kulkę, zawiń w folię i wstaw do zamrażarki na pół godziny.
Śliwki przekrój na pół i usuń pestki. Na patelni roztop masło, dodaj śliwki i przyprawy. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Wyjmij ciasto i pokrusz tak, by równomiernie pokryło śliwki. Piecz w 180°C ok. 40 min.Źródło: Takie jest życie