Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwkowe tartaletki z budyniem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Składniki
Zimne masło posiekaj ostrym nożem razem z cukrem kryształem oraz cukrem waniliowym. Wsyp mąkę przesianą razem ze szczyptą soli. Dodaj żółtka. Szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj kulę, owiń ją w folię i odłóż na 30 minut do lodówki.
Foremki wylep zimnym ciastem. Nakryj folią aluminiową i wysyp suchym grochem, aby spody nie wyrosły. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. Wystudź.
Budyń przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Śliwki opłucz, wydryluj, pokrój na ósemki. Wystudzone korpusy tartaletek wypełnij tężejącym budyniem. Na wierzchu ułóż kawałki śliwek. Posyp cukrem pudrem. Podawaj z bitą śmietaną.
Czas 45 min; porcja – 260 kcal, cena 1 zł.Źródło: Świat kobiety