Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwkowiec"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 395
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 395
Składniki
Zrób kruszonkę. Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj pokrojone masło, posiekaj. Wyrób dłońmi. Chłodź.
Blachę posmaruj masłem, obsyp bułka tartą. Śliwki pokrój, usuń pestki. Jajka zmiksuj, dodaj cukier puder, cukier waniliowy, masło. Utrzyj. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Przełóż ciasto do formy, ułóż śliwki. Posyp je kruszonką. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 45 minut w temp. 180°C.Źródło: Dobry Tydzień