Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwkowiec z migdałami"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 43
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 43
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Posiekaj z miękkim masłem. Dodaj cukier, żółtka, śmietanę i zagnieć. Podziel na pół. Włóż na 30 minut do lodówki.
Rozwałkuj połowę ciasta. Ułóż na wysmarowanej masłem i oprószonej mąką blasze. Nakłuj widelcem i podpiecz przez 15 minut.
Wyłóż na nie połówki śliwek. Przykryj rozwałkowaną drugą połową ciasta. Posyp migdałami i polej miodem. Piecz około 30 minut.Źródło: Takie jest życie