Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwkowy placek z chrupiącą posypką"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7780
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7780
Składniki
Śliwki umyj, wytrzyj, rozetnij wzdłuż i wyjmij pestki. Przygotuj kruszonkę: mąkę wymieszaj z 30 dag cukru. Dodaj 1 opakowanie cukru waniliowego, sól, proszek do pieczenia, cynamon oraz migdały. Dołóż żółtko oraz masło pokrojone na kawałeczki. rozcieraj palcami, aż powstaną drobne grudki.
Blachę o wymiarach 32 x 38 cm posmaruj masłem i oprósz mąką. Na spodzie rozsyp 3/4 przygotowanej kruszonki. Mocno dociśnij dłonią. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temperatury 175 st. Piecz przez 15 minut. Śmietanę wymieszaj z proszkiem budyniowym, jajkami oraz resztą cukru i ostatnim cukrem waniliowym.
Masę śmietanową rozsmaruj na podpieczonym spodzie. Przykryj śliwkami i posyp pozostałą kruszonką. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 45 minut.
ok. 1 godziny i 45 minut, 1 porcja 400 kcal.Źródło: Tina