Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodki czekoladowiec ze śliwkami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 701
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 526
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 701
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 526
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Składniki
100 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na ok. 14 porcji
Ciasto: łączę mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia, sól. Następnie dodaję miękką margarynę, śmietanę i żółtka. Zagniatam ciasto. Dzielę je na 2 części (jedną trochę większą), owijam folią, mrożę ok. 40 min.
Masa: mieszam ok. 200 ml mleka z cukrem, budyniami i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotowuję i łączę z rozczynem budyniowym. Zagotowuję i studzę.
Na dno blachy wyłożonej pergaminem ścieram na tarce większą część ciasta. Lekko je dociskam. Wylewam na to budyń i układam cząstki śliwek. Na nie ścieram drugą część ciasta. Piekę w temp. 175oC 50-55 min.Źródło: Kobieta i życie