Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodkie knedle truskawkowe"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 672
Szybka i smaczna
Odsłon: 11223
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 257
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 672
Szybka i smaczna
Odsłon: 11223
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 257
Składniki
Zagotuj mleko z solą i margaryną. Porcjami wsypuj mąkę. Mieszaj, aż powstanie lśniące ciasto. Zdejmij je z ognia, poczekaj, aż wystygnie. Dodaj jajka, zagnieć gładkie ciasto. Podziel je na 24 kawałki. Z każdego uformuj w dłoniach placuszek.
Truskawki umyj, odszypułkuj. Marcepan zagnieć z posiekanymi pistacjami, rozwałkuj. Truskawki owijaj w marcepan, układaj na placuszkach i zlepiaj knedle. Gotuj w osolonej wodzie 8 min od momentu, gdy wypłyną na wierzch. Knedle podawaj ze śmietaną.
Czas ok. 60 min; porcja – 490 kcal, cena 2,60 zł.Źródło: Świat kobiety