Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodkie pierniczkowe sarenki"
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32609
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32609
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj cukier, żółtko, miękkie masło, przyprawy korzenne do piernika, sodę oraz miód. Zagnieć ciasto, odłóż na 24 godz. do lodówki. Wyjmij i ponownie zagnieć.
Ciasto rozwałkuj na płat o grubości ok. 3 mm. Foremkami wycinaj zwierzątka lub inne figurki. Układaj je na pokrytej pergaminem blasze i piecz partiami 15-20 min w temperaturze 180 st. Po wyjęciu ostudź ciasteczka i udekoruj lukrem.
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 190 kcal, cena 80 grŹródło: Świat kobiety