Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodkie zajączki do schrupania"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 575
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 230
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 575
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 230
Składniki
40 dag mąki przesiej razem z opakowaniem proszku do pieczenia i opakowaniem cukru waniliowego. Dodaj 12 dag cukru, szczyptę soli oraz 8 dag wiórków kokosowych, wymieszaj.
Mleko (2 łyżki odlej) rozmieszaj z olejem. Do płynnych składników wbij 2 jajka, rozkłóć. Dodaj połączone wcześniej sypkie , wymieszaj drewnianą łyżką. Foremki na muffinki wysmaruj tłuszczem. Napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Piecz ok. 25 minut w temp. 180 st.
Resztę mąki zagnieć z pozostałym cukrem i 6 dag masła. Dodaj odlane mleko. Ciasto rozwałkuj cienko, wytnij uszy (kształt litery V). Piecz 12 min w 180 st. Resztę masła ubij ze słodkim mlekiem skondensowanym na krem, zabarw na różowo. Posmaruj wystające z foremek części muffinek. Dodaj uszy z ciastek. Ozdób noskami i oczkami z lentilek oraz wąsami ze spaghetti.
Podstawowa zasada przyrządzania muffinów mówi, by „suche” i „mokre” mieszać w osobnych miskach i dopiero na koniec połączyć ze sobą. Do mieszania najlepiej używać drewnianej łyżki, nigdy zaś miksera. Ciasto na muffiny powinno mieć grudki!
Czas ok. 60 min; porcja – 420 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety