Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1325
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5130
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 187
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 309
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1325
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5130
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 187
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 309
Składniki
Do garnka wlej pół szklanki letniej wody. Dodaj drożdże, cukier i 3 łyżki mąki. Wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce. Por oczyść i pokrój w paseczki. Podsmaż na rozpuszczonym na patelni maśle. Boczek pokrój w kostkę i wysmaż na patelni.
Do mąki dodaj łyżeczkę soli, zaczyn i pół szklanki letniej wody. Zagnieć ciasto, poprósz je lekko mąką, przykryj ściereczką i wstaw w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Do wyrośniętego ciasta dodaj boczek, por, groszek i zioła.
Formę na babkę wysmaruj tłuszczem, wysyp bułką tartą i rozsmaruj w niej ciasto. Odstaw na 20 minut, a następnie piecz w nagrzanym piekarniku w 170° C przez 50 minut.Źródło: Na żywo