Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słoneczna sałatka"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 714
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 74
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 714
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 74
Składniki
Ugotuj ziemniaki w łupinach (niezupełnie do miękkości). Kiedy wystygną, obierz je, pokrój w drobną kostkę i włóż do misy na sałatkę. Ugotuj jajka na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Oczyść dymkę i pokrój w talarki. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. Dymkę, rzodkiewkę i młodą fasolkę dodaj do ziemniaków. Całość dopraw solą, pieprzem, musztardą, wlej dwie łyżki oliwy i dobrze wymieszaj. Gotową sałatkę wstaw do schłodzenia do lodówki (najlepiej na około godzinę).
Przed podaniem udekoruj kawałkami jajek i młodą natką z selera. Czas przygotowania: 45 min (bez chłodzenia) 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień