Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietankowy brzoskwiniowiec"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 545
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 136
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 545
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 136
Składniki
<strong>Przepis przysłała Anita Długołęcka z Korniewa</strong>
Brzoskwinie umyj, pokrój na plasterki ok. 1 cm (poza sezonem możesz użyć tych z puszki).
Jajka ubij z cukrami. Ubijając, dodawaj stopniowo po łyżce śmietany i przesianej mąki z proszkiem do pieczenia. Dodaj kilka kropli aromatu śmietankowego, dokładnie utrzyj.
Ciasto przelej do tortownicy o śr. 26 cm. Na wierzchu ułóż ciasno jeden obok drugiego plasterki brzoskwiń. Piecz 50-60 minut w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie