Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietanowa pascha z chrupiącymi orzechami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Mleko zagotuj z laską wanilii. Śmietanę i jajka ubij. Wlej do mleka. Gotuj, aż powstanie twarożek i oddzieli się od serwatki. Wtedy usuń laskę wanilii. Twarożek przestudź. Sitko wyłóż gazą. Przelej znajdujący się w garnku twarożek. Pozostaw na 2 godziny.
Zbierz brzegi gazy z twarożkiem, mocno zwiąż nitką. Przykryj deseczką, obciąż. Pozostaw tak do następnego dnia, aby serwatka dokładnie wyciekła. Masło i cukier puder utrzyj. Domieszaj twarożek.
Masę wymieszaj z orzechami. Formę do paschy wyłóż zwilżoną gazą. Nałóż masę serową. Ugnieć łyżką. Schłodź. Deser udekoruj orzechami, płatkami i kandyzowanymi owocami.Źródło: Tina