Do góry

Desery Przepis na:

Snickers Bez Pieczenia.

Snickers Bez Pieczenia.

Autor:

Przepisów i artykułów: 585 Ocena: 11723

Dodano:

Odsłon: 17327

Ciasto jest bardzo proste do zrobienia,smakuje dużym i małym, jedyny minus jest taki,że musi swoje odstać w lodówce przed krojeniem i oczywiście bardzo szybko znika z talerza, także polecam od razu zrobić z podwójnej porcji. Ciacho to robiłam już jakiś czas temu, na prośbę chłopaków zrobiłam ponownie.

Składniki

  • Masa Budyniowa:
  • 650 ml mleka
  • 2 paczki budyniu śmietankowego
  • pół szkl.cukru pudru
  • 100 g masła
  • Masa Krówkowa:
  • ok.250 g masy kajmakowej
  • 100 g masła
  • 80 g orzeszków ziemnych solonych
  • Dodatkowo:
  • 2 paczki herbatników po 220 g
  • 100 g czekolady
  • 5 łyżek śmietanki kremówki 30-36 %
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Snickers Bez Pieczenia.

Przygotowanie

  1. Mleko wlać do garnka,odlać 3/4 szkl.do rozmieszania proszku budyniowego z cukrem pudrem. Mleko w garnku zagotować razem z masłem,następnie ugotować budyń.
    Masę krówkową podgrzać z masłem i wrzucić orzeszki.
    Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie blaszki ułożyć herbatniki, wylać połowę budyniu, ułożyć drugą warstwę herbatników, masa krówkowa, i znowu herbatniki, budyń, herbatniki, masa krówkowa, herbatniki i na koniec polewa czekoladowa.
    Polewa to czekolada roztopiona w ciepłej śmietance kremówce, rozsmarować na herbatnikach i posypać orzeszkami.
    Chłodzimy w lodówce przez całą noc, żeby dobrze ściągnęło i ładnie się kroiło, ale kto by tyle czekał

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń