Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 32
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 102
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 32
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 102
Składniki
Bitą śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy do śmietany jogurt i razem mieszamy, do dużego sita wykładamy ściereczkę kuchenną i wlewamy powstałą masę zostawiamy na noc w lodówce by odciekła woda. Pod sito proszę podłożyć garnek by woda miała gdzie spłynąć i nie zalała lodówki.
na drugi dzień ugotować owoce z cukrem tak żeby powstał syrop
deser umieścić w pucharkach i polać owocami z syropem Pycha mniam,bardzo prosty i efektowny deser:)