Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Soczysty nadziewany schab"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 124
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22728
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 5097
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 124
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22728
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 5097
Składniki
Schab myję, osuszam ręcznikami papierowymi i nacinam ostrym nożem tak, aby powstał płat. Nacieram go solą zmiękczającą mięso, zwijam, wkładam do worka foliowego i wkładam na noc do lodówki.
Mielone mięso łączę z jajkiem, posiekaną natką i bułką tartą, doprawiam czosnkiem (może być świeży), pieprzem, solą. Płat schabu rozkładam na desce, posypuję czosnkiem, majerankiem, rozkładam na nim farsz i pomidory odsączone z zalewy.
Zwijam ciasno roladę i na jej wierzchu układam plastry boczku (odcinam skórki), obwiązuję białą nicią bawełnianą. Piekę w brytfannie 20 min w temp. 200°C z liśćmi laurowymi, rozmarynem, kolorowym pieprzem. Zmniejszam temp. do 175°C i piekę roladę ok. godz., często ją podlewając.
120 min, porcja 510 kcal, koszt porcji ok. 5 zł, przepis na 8-10 porcji.Źródło: Kobieta i życie