Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Soczysty placek truskawkowy"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem. Dodaj żółtka, mąkę proszek i wymieszaj. Wlej ciasto do formy. Piecz 20 min w temp. 180°C. Ostudź.
1/4 truskawek odłóż, pozostałe lekko rozgnieć. Margarynę zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj rozgniecione truskawki i wymieszaj. Masą posmaruj biszkopt. Nakryj pokrojonymi truskawkami. Zalej tężejącymi galaretkami. Wstaw ciasto do lodówki, aby stężało.
Porcje 20. Przygot. 60 min. Cena 1,30 zł. Kal. 135 kcal
<strong>Przepis przysłała Ilona Kowalczyk z Sobolowa</strong>Źródło: Bella Relaks