Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strucla jabłkowa"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3291
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3291
Składniki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru, mleka i maki. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj ubite białko, rozczyn, mąkę, mleko, roztopione masło, cukier waniliowy. Wyrób ciasto, odłóż.
Jabłka uduś z cukrem i cynamonem. Ciasto rozwałkuj na prostokąt. Rozsmaruj jabłka, zawiń. Włóż ciasto do formy, poczekaj, aż urośnie. Piecz w temp. 200°C 30 minut.
CZAS: około 70 minutŹródło: Dobry Tydzień