Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strucla z migdałami"
Polecam.
Odsłon: 117
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 33
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 560
Polecam.
Odsłon: 117
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 33
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 560
Składniki
Rozwałkuj rozmrożone ciasto francuskie. Mak opłucz, zalej wrzątkiem, gotuj na małym ogniu 20 minut, osącz na gęstym sicie. Zmiel mak trzy razy w maszynce do mielenia mięsa, zmiel też migdały. Wymieszaj mak z migdałami, dodaj cukier puder, rodzynki, posiekane orzechy włoskie. Do masy możesz dodać także smażoną skórkę pomarańczową.
Masę makową rozprowadź na cieście. Zwiń w rulon, końce podwiń, aby masa nie wypadła. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25 minut w temperaturze 180° C.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień