Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel serowy z wiśniami i makiem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 106
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 106
Składniki
Mąkę wymieszaj z żółtkiem, olejem, octem, solą i 1/2 szklanki letniej wody. Zagnieć i odstaw. Jajka ubij z cukrem. Dodaj twaróg, mąkę i zmiksuj. Ciasto rozwałkuj.
Posmaruj ciasto masą serową, ułóż wiśnie i masę makową. Zwiń, piecz w temp. 200°C 45 minut. Ciasto udekoruj.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień