Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel z jabłkami z Ziemi Lubuskiej"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 374
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 423
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 781
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 374
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 423
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 781
Składniki
Z Ziemi Lubuskiej
Mąkę przesiej, połącz z cynamonem. Dodaj posiekaną margarynę i rozetrzyj z mąką, aż powstaną małe grudki. Dodaj cukier, rozrobione w wodzie drożdże, mleko, jajko. Zagnieć ciasto, odłóż nakryte w ciepłe miejsce. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Nadzienie: jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Połącz z cukrem, bułką, cynamonem i rodzynkami. Ciasto rozwałkuj na prostokąt ok. 50x40 cm. Posmaruj połową masła, rozłóż nadzienie. Zwiń, przełóż na blachę, polej resztą masła.
Piecz 25-40 min (zależnie od grubości), aż z się zezłoci. Upieczone ciasto wyjmij, ostudź i dowolnie udekoruj, np. cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety