Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel ze śliwkami dla wybrednych"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Do miski wsyp mąkę, sól, wbij jajko, wlej mleko, dodaj ocet i masło. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, przykryj ściereczką, odstaw na 20 minut. Śliwki pokrój na połówki, usuń pestki, pokrój.
Ciasto rozwałkuj cienko, posmaruj stopionym masłem i posyp bułką tartą. Wyłóż śliwki, posyp cynamonem i zwiń w rulon. Posmaruj łyżką rozpuszczonego masła i piecz 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień