Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Superzdrowa faszerowana papryka"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 61
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 61
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Składniki
• 35 minut • dla 4 osób • cena 15 zł
Papryki umyj i wyjmij gniazda. Następnie przygotuj farsz, łącząc mięso mielone, ryż, kuskus, drobno pokrojoną cebulę, zioła, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz. Wlej pół szklanki wody. Wszystko dokładnie wymieszaj i wypełnij farszem papryki.
Ułóż je w płaskim, szerokim garnku i zalej lekko osoloną wodą (rozpuść w niej łyżkę koncentratu pomidorowego). Gotuj ok. 30 minut.
Podawaj z sosem jogurtowo-czosnkowym (jogurt wymieszaj z odrobiną wody i dodaj rozgnieciony czosnek).
W Turcji do faszerowania używa się małych zielonych papryczek, które nie mają słodkiego posmaku – mięsiste żółte i czerwone trochę zmieniają smak potrawy. Można wtedy zwiększyć nieco ilość przypraw.Źródło: Show