Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Świąteczne ciasteczka czekoladowe"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 207
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 207
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Ubij na puszystą masę jajka z cukrem i przyprawą korzenną. Dodaj drobno startą czekoladę, mielone migdały, suszoną żurawinę i delikatnie zamieszaj. Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i całość wymieszaj łopatką na jednolitą masę.
Masę odstaw na około 30 minut, aby zgęstniała. Gęste ciasto podziel na połowę i uformuj dwa wałki o średnicy ok. 2 cm.
Pokrój w talarki grubości około 1 cm. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, a na niej poukładaj talarki. Blachę włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz około 15 minut.
Jeszcze ciepłe ciasteczka możesz delikatnie posypać kakao lub cukrem pudrem. Po całkowitym wystudzeniu ciasteczka powkładaj do szklanego, udekorowanego słoja lub owiń po kilka tasiemką.
Czas: 90 minut | Poziom: średni |30 sztuk, 80 kcal/sztukaŹródło: Tele Tydzień