Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 931
Dodano: 27.11.2019
Odsłon: 6068
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Z mąki, zimnego masła i reszty składników zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i wkładamy na 20 minut do lodówki
Wyjmujemy ciasto z lodówki. Wałkujemy na cienkie ciasto i wykrajamy ciasteczka. Ja z dziećmi zrobiłam dwa rodzaje ciasteczek - misie oraz ciasteczka z marmoladą.
Ciasteczka z marmoladą wymagają złożenia z dwóch części. Wycinamy kółka, następnie w połowie kółek wycinamy maleńkie kółeczka na środku. Na dół ciasteczka kładziemy marmoladę i nakrywamy "obręczą".
Ciasteczka pieczemy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Ciasteczka najlepiej przechowywać po wystygnięciu w dużym zamkniętym słoju. Mogą leżeć kilka dni, nawet do tygodnia, ale są tak pyszne, że zazwyczaj nie mają szans na tak długi okres przechowywania:).
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)