Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Świąteczne jabłko z masą orzechową"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 888
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 187
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9296
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 888
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 187
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9296
Składniki
Jabłka umyj pod bieżącą wodą i przetnij mniej więcej w połowie. Delikatnie wydrąż środek, uważając, żeby nie przeciąć skórki.
Środek owoców wypełnij masą orzechową.
Masę orzechową możesz wymieszać z dodatkowymi składnikami, np. z rodzynkami lub połamanymi herbatnikami. Deser bez tych dodatków będzie jednak wyrazistszy w orzechowym smaku i równie efektowny.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Jabłka połóż w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz przez około 30 minut, w temperaturze 180 stopni C.
Przygotuj polewę mleczną i udekoruj nią jabłka.
Jeżeli nie lubisz pieczonych owoców, przepis możesz zastosować, wykorzystując masę orzechową i polewę do wypełnienia gotowych babeczek z kruchego ciasta.Źródło: Tele Tydzień