Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Świeża sałatka z tostami i żurawiną"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35970
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 157
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 280
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 330
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35970
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 157
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 280
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 330
Składniki
Dwa jabłka pokrój w plastry. Tosty wstaw do opiekacza na pięć minut. Wytnij z nich wzory. Sałatę i szpinak dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym. Żurawinę umyj, zasyp cukrem, wymieszaj i odstaw, żeby puściła trochę soku. Trzecie jabłko obierz, zetrzyj na tarce na drobnych oczkach, dodaj do żurawiny. Wlej sok z cytryny. Żurawinę duś najpierw na dużym ogniu, potem 20 minut na małym.
na sos wlej do słoiczka, zakręć, potrząsaj energicznie, aż się połączą. W misce wymieszaj sałatę, szpinak, jabłka, żurawinę. Sałatkę rozkładaj na talerzach, połóż tosty i od razu podawaj. Resztę żurawiny możesz zamknąć w słoiczku i stosować jako konfiturę.Źródło: Dobry Tydzień