Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia oraz kakao i połączyć z cukrem pudrem, jajkiem oraz śmietaną. Dodać masło i zagnieść. ciasto podzielić na 2 części i owinąć w folię spożywczą. Jedną część włożyć na godzinę do lodówki, a drugą do zamrażalnika. Ciasto z lodówki wyłożyć na blaszkę 23x33 cm, nakłuć widelcem i piec ok. 12 min. w temp. 180*C.
1 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem. połączyć z budyniem i mąką ziemniaczaną rozrobionymi w reszcie mleka. Gotować 1 min. Na ciasto wyłożyć kaszę mannę, plasterki jabłek, cynamon i cukier waniliowy. Wylać budyń i na całość zetrzeć na tarce zamrożone ciasto. Piec ok. 40 min. w temp. 180*C.