Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto pachnące cynamonem
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 409
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 77
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10440
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1392
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 144
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 409
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 77
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10440
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1392
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 144
Składniki
Ciasto kruche: Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki.
Dynię i obrane jabłka kroimy w kostkę, dusimy w garnku z dodatkiem wody do miękkości, dodajemy cukier i cynamon i mieszamy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wykładamy nadzienie. Drugą część ciasta rwiemy na kawałki lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.