Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 53
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 120
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 369
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 244
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 53
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 120
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 369
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 244
Składniki
Mąkę wymieszać z kaszą manną, cukrem i proszkiem do pieczenia.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem. Na dno formy wsypać 1/3 suchych składników, wyłożyć połowę startych jabłek, posypać łyżeczką cynamonu. Następnie wsypać połowę pozostałej mąki, rozłożyć resztę jabłek, oprószyć cynamonem.
Na wierzch wsypać pozostałą mąkę z kaszą manną, zetrzeć na tarce o dużych oczkach masło.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 60 minut.