Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka sypana z dynią

Szarlotka sypana z dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 281

Dodano:

Odsłon: 2605

Proste do przygotowania i pyszne ciasto.

Składniki

  • Ciasto:
  • kasza manna 2 szk,
  • mąka pszenna 2 szk,
  • cukier 1 szk,
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
  • Nadzienie:
  • jabłka 1 kg,
  • dynia 50 dag,
  • cukier 3 łyżki,
  • cukier waniliowy 1 łyżka,
  • cynamon 2 łyżeczki,
  • Dodatkowo:
  • masło 200 g,
  • cukier puder do posypania,
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka i dynię obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać cukier, cukier waniliowy oraz cynamon i wymieszać.

  2. Kaszę mannę wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia oraz cukrem.

  3. Formę do pieczenia o wymiarach 25 cm x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać 1/3 składników sypkich, wyrównać, wyłożyć połowę jabłek z dynią, następnie znowu wysypać składniki sypie i wyłożyć jabłka z dynią. Na wierzchu wyłożyć trzecią częścią składników sypkich i posypać je wiórkami masła.

  4. Piec około 60 minut w temperaturze 175 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń