Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka z bezą"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 18
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23010
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 413
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 238
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 161
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 18
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23010
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 413
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 238
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 161
Składniki
Zagnieć ciasta. Podziel je na pół. Do jednej części wsyp płatki. Zagnieć. Schłodź. Częścią ciasta bez migdałów wylep formę.
Białka ubij ze szczyptą soli i cukrem pudrem. Wsyp budyń i dalej ubijaj, aż się połączą.
Jabłka wymieszaj z cynamonem i galaretkami. Pogrzej mocno, potem ostudź. Ciasto posyp bułką tartą, wyłóż jabłka. Nakryj bezą. Z ciasta z migdałami uformuj wałeczek. Pokrój w krążki. Ułóż je na cieście tak, aby zachodziły na siebie.
Piecz 50 min w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.
Porcje 20 Przygot. 90 min Cena 1,40 zł Kal. 302 kcal
<strong>Przepis przysłała Zofia Pytlak ze Starachowic</strong>Źródło: Bella Relaks