Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szarlotka z dużymi kawałkami jabłek z Podlasia"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 810
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 50
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9187
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 810
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 50
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9187
Składniki
Umyj, obierz i grubo pokrój jabłka, lekko podduś z dodatkiem cukru waniliowego, soku i skórki otartej z jednej cytryny (wcześniej sparzonej i wyszorowanej).
na ciasto zagnieć na placek, przełóż go do okrągłej formy, nakłuj widelcem, piecz w 100oC 15 min. Połącz kruszonki i ugnieć.
Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka, a na wierzchu rozłóż grube kawałki kruszonki, odrywając masę palcami. Piecz 15-20 min w 190oC, ustawiając piekarnik na grzanie tylko z góry.Źródło: Świat kobiety