Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka z pianką"
Polecam.
Odsłon: 133
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 69
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 624
Polecam.
Odsłon: 133
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 69
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 624
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj resztę składników i szybko zagnieć ciasto. Zawiń w folię, włóż do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkuj, wyłóż natłuszczoną masłem blaszkę (również brzegi), ponakłuwaj widelcem. Podpiecz na złoto.
Następnie na ciasto wyłóż obrane, starte na grubej tarce jabłka, posyp je cukrem i cynamonem. Z białek i cukru ubij pianę, wyłóż ją na jabłka. Piecz w 180oC 60 min.Źródło: Świat kobiety