Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki imbirowo-rozmarynowe"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 105
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 105
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Następnie kroimy na średniej wielkości kawałki, które wsypujemy do miski. Warzywa posypujemy pieprzem, imbirem, rozmarynem i lekko mieszamy z dwiema łyżkami oleju.
Miskę z warzywami odstawiamy na co najmniej 15 minut, gdyż muszą się przemacerować. Cebulę kroimy w dość grube talarki.
Na szpikulce lub patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian wszystkie warzywa. Solimy do smaku.
Grillujemy, od czasu do czasu delikatnie obracając, aby szaszłyki upiekły się równomiernie ze wszystkich stron. Szaszłyki można także przyrządzić w domu, piekąc je w piekarniku nagrzanym do temperatury 190-200oC, nastawionym na funkcję grill.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej sztuki około 1,50 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 176 kcal Białko 4,1 g/ Tłuszcz 7 g/Węglowodany 3,9 gŹródło: Rewia