Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki warzywne"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 86
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 86
Składniki
Bakłażan kroję w plastry (ok. 1 cm), solę je i przekładam na durszlak. Kiedy pusz czą sok, opłukuję je pod zimną wodą i osuszam papierowym ręcznikiem. Ziemniaki szoruję, gotuję na półtwardo w posolonej wodzie. Gdy przestygną, kroję je w plastry. Podobnie tnę umytą cukinię. Szalotkę obieram, kroję w krążki.
Warzywa wkładam do miski, polewam 2–3 łyżkami oleju, oprószam przyprawami, mieszam. Nabijam je naprzemiennie na 4 namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków. Piekę na grillu na tacce aluminiowej do zrumienienia.
Porcja zawiera ok. 250 kcal. : ok. 30 min. Porcja kosztuje ok. 2 zł.Źródło: Tina