Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z kabaczka i brokułów"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 847
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 847
Składniki
Oliwę mieszamy z obranym, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki.
Kalarepkę i kabaczek kroimy na plastry grubości około 1 cm. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy na dość duże kwadratowe kawałki. Cebulkę dymkę kroimy na grubsze talarki, a brokuł rozbieramy na małe różyczki.
Warzywa nadziewamy na szpadki lub drewniane patyczki do szaszłyków. Lekko solimy. Grillujemy 15-20 minut, przekręcając od czasu do czasu i skrapiając oliwą wymieszaną z czosnkiem.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej sztuki około 1 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 150 kcal Białko 2,1 g/ Tłuszcz 7 g/Węglowodany 8 gŹródło: Rewia