Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki ze świeżych owoców"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 73
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 178
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 808
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 73
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 178
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 808
Składniki
12 szt. • : 20 min • 86 kcal/porcja • 2 zł/porcja
Truskawki umyj i usuń szypułki. Osusz owoce na ręczniku papierowym. Ananasa i arbuza obierz, pokrój w kostkę wielkości ok. 3 cm. Z kawałków arbuza powyjmuj pestki. Gałązki mięty umyj, osusz, oddziel listki od łodyżek.
Przygotuj 12 patyczków do szaszłyków. Nadziewaj na nie na przemian owoce, oddzielając je dodatkowo listkami mięty.
W salaterce wymieszaj jogurt z miodem – jako sos do maczania szaszłyków.
Na takie szaszłyki najlepiej nadają się owoce, które szybko nie zmieniają koloru. Jeśli chcesz wykorzystać np. gruszki czy jabłka, po pokrojeniu obficie skrop je sokiem z cytryny.Źródło: Olivia