Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szparagi z kuskusem i szynką parmeńską"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35855
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 133
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 238
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35855
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 133
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 238
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Składniki
Kuskus przesypać do miski, zalać wrzątkiem na centymetr nad powierzchnią ziaren. Przykryć na 5 min, rozdrobnić widelcem. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, ogórki i paprykę oczyścić. Warzywa pokroić w kostkę.
Szparagi umyć, odciąć końcówki, gotować w osolonym i posłodzonym wrzątku 5 min, odcedzić. Zawinąć końcówki w kawałki plastrów szynki. Zapiekać w temp. 200oC przez 10 min (po 5 min z każdej strony).
Warzywa wymieszać z oliwą, sokiem, ziołami i kuskusem, doprawić solą i pieprzem, posypać pokruszoną fetą. Podawać ze szparagami w szynce.
ok. 55 minut
Zamiast szynki parmeńskiej możesz użyć chudego wędzonego boczku albo bekonu. Smak kuskusu podostrzy zmiażdżony ząbek czosnku.Źródło: Twoje Imperium