Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szparagi z opiekanymi pomidorkami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Szparagi ugotuj w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Odcedź, skrop obficie sokiem z cytryny i odłóż. Pomidorki razem z gałązkami ostrożnie, ale dokładnie umyj i osusz. Skrop olejem i opiecz na patelni grillowej lub na blasze.
Gdy zmiękną, dołóż szparagi, by je lekko podgrzać. Następnie warzywa razem przełóż na talerz, posyp wiórkami sera i polej sosem (np. na bazie musztardy francuskiej), ew. ozdób skórką z cytryny.
Szparagi będą jędrniejsze, jeśli podczas gotowania dodasz do nich łyżkę świeżego masła.Źródło: Świat kobiety