Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szparagi z orzechami włoskimi i chili"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Składniki
Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki. Gotować ok. 8 min w osolonym i posłodzonym wrzątku, na sztorc, główkami do góry. Odcedzić.
Orzechy rozdrobnić, podprażyć na patelni bez tłuszczu. Papryczkę chili umyć, pokroić w plasterki (nasionka usunąć).
Chili podsmażyć na oliwie, dodać szparagi, smażyć razem 2 min. Podawać posypane orzechami i startym parmezanem, skropić cytryną, jeśli trzeba doprawić solą.
Jeśli nie lubisz ostrych smaków, podaj wersję łagodną: zamiast chili dodaj pokrojoną w pierścionki cebulkę dymkę.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium