Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szpinak zapiekany z jajkami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Składniki
Sparz liście szpinaku gorącą wodą, aby zmiękły, i dobrze osusz papierowym ręcznikiem. Podziel szpinak na dwie porcje i włóż do żaroodpornych kokilek. Szpinak powinien je wypełnić do ok. 2/3 wysokości.
Wbij do każdej kokilki po dwa jajka, posyp po wierzchu żółtym serem.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i włóż do niego kokilki ze szpinakiem i jajkami. Zapiekaj przez 15-20 minut – ser powinien się rozpuścić, a jajka ściąć.
Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj gorące z chlebem tostowym opieczonym w tosterze.
<strong>Czas przygotowania: 30 minut, 2 porcje, 220 kcal, porcja, koszt: 3 zł/porcja</strong>Źródło: Olivia