Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpinakowa rolada z serem"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 134
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22753
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 5193
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 134
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22753
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 5193
Składniki
Szpinak opłucz, odetnij ogonki, zblanszuj i osącz. Liście lekko posiekaj. Czosnek obierz, posiekaj, przesmaż na maśle. Dodaj szpinak. Duś 5 minut. Dopraw solą i pieprzem, odsącz na sicie. Połącz z żółtkami. Białka ubij na sztywno. Dodaj do szpinaku razem z mąką, połącz.
Masę wylej na pokrytą pergaminem blachę, rozsmaruj. Piecz 15 minut w 190 st. Ostudź, posmaruj serkiem i obłóż cienkimi plasterkami łososia. Zwiń roladę, owiń folią i odłóż na kilka godzin do lodówki.
Czas 40 min; porcja – 140 kcal, cena 1,40 zł.Źródło: Świat kobiety