Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybka sałatka bankietowa"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 851
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 138
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9259
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 851
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 138
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9259
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu (jeśli dodasz odrobinę oliwy, nie będzie się kleić), odcedzić, wystudzić. Świeże warzywa umyć. Połowę ogórka (nie obierać), pokroić w kosteczkę.
Liście sałaty porwać na nieduże kawałki. Salami pokroić w grubsze talarki. Warzywa z puszki odcedzić, wymieszać z ogórkiem i sałatą. Dodać majonez wymieszany z musztardą, jeszcze raz wymieszać, delikatnie połączyć z kawałkami sałaty, wstawić do lodówki.
Przed podaniem oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem.
Do sałatki możesz dodać czerwoną fasolę z puszki. Zamiast salami wkrój wędlinę z kurczaka lub indyka (np. pierś w miodzie).
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium