Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybka strucla z piernikiem i jabłkami"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 929
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 260
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 929
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 260
Składniki
Pokrój piernik na małe kawałeczki i rozłóż je na dużym talerzu. Najpierw zwilż je śmietaną, potem pokrop rumem. Dodaj mielony cynamon i wszystko wymieszaj. Obierz jabłka, wykrój z nich gniazda nasienne i pokrój je w plastry. Wymieszaj je w misie z masą piernikową.
Rozwałkuj ciasto na cienki, prostokątny płat i posmaruj masą piernikowo-jabłkową. Następnie zwiń w roladę. Przenieś na blachę wyłożoną pa- pierem do pieczenia i posmaruj jajkiem. Najpierw piecz roladę w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C przez ok. 15 minut.
Następnie obniż temperaturę do 180 °C i dopiekaj ciasto jeszcze przez kolejnych 25 minut. Przed podaniem pokrój roladę na porcje. Jeśli lubisz, posyp ją cukrem pudrem. Ciasto możesz też polać rozpuszczoną czekoladą.
Cena porcji: ok. 3,50 zł. Kalorie: 260 kcal. Czas przygotowania: 50 minut.Źródło: Na żywo