Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto można zrobić w 10 minut. Smakuje wyśmienicie. Z przepisu wychodzi wielka blacha ciasta. Polecam :)
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1415
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 37
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1086
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 448
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1415
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 37
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1086
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 448
Składniki
Dużą blachę o wym. 38/24 cm wykładamy papierem do pieczenia aż po brzegi. Ser: Masło topimy, pozostałe składniki przekładamy do miski, sypkie składniki przesiewamy. Miksujemy, na końcu wlewamy ostudzone masło. Miksujemy i odstawiamy na bok. Murzynek: Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski, sypkie składniki przesiewamy. Miksujemy do połączenia składników. Do blachy wlewamy najpierw ser a potem powoli murzynek. Pieczemy w 170-180 st. C ustawienie góra dół ok. 50-60 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy murzynek jest upieczony. Pozostawiamy ok 10 minut w wyłączonym piekarniku. Następnie wyciągamy i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Smacznego :)