Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szybkie, delikatne ciasto z rodzynkami"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 45
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 70
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 112
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 45
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 70
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 112
Składniki
Jajka utrzyj łyżką z cukrem. Wlej jogurt oraz olej. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier z wanilią. Ucieraj łyżką na gładką masę (ale nie miksuj).
Rodzynki wsyp do miseczki, posyp łyżką mąki i wymieszaj. Dodaj do ciasta. Tortownicę o średnicy 30 cm posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Wlej ciasto, wyrównaj wierzch.
Jabłka umyj, obierz, pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na wierzchu ciasta. Piecz 40-45 minut w temp. 180°C (do suchego patyczka). Ciepłe ciasto posyp cukrem pudrem. Przed pieczeniem posyp je płatkami migdałowymi.
Porcje 20
80 min
Cena 0,60 zł
195 kcalŹródło: Bella Relaks